Съвети за отслабване, когато сте на бюджет

Ако започнете, загубата на тегло и преминаването към по-здравословен начин на живот може да изглежда скъпо. В крайна сметка, вероятно ще искате да инвестирате в нова тренировъчна екипировка, членство във фитнес зала и хладилник, пълен със здравословни храни.

Преди да разтегнете бюджета си извън възможностите си е важно да обмислите кои покупки оказват най-голямо влияние върху целите ви за отслабване.

Нещо повече, някои от най-добрите инструменти за отслабване са бюджетни или дори безплатни. Тук експертите споделят пет начина, чрез които можете да спестите пари, без да изпразвате портфейла си:

Придържайте се към цели храни

Докато повече от 2 милиарда долара всяка година се изразходват в добавки за отслабване, малко се знае дали действително са ефективни и дали не причиняват повече вреда, отколкото полза за вашето тяло и бюджет, според Националния институт по здравеопазване (NIH).

„Ако вашият план за отслабване включва скъпи специализирани прахове или течности, предназначени да“ заменят „храненето, може да искате да преосмислите своя подход,“ казва Джаки Нюджънт, автор на книгата „Натуралната диабетна готварска книга“. Придържайте се към цели храни като чисти меса, малко обработени и пресовани изделия и много плодове

За да спестите пари и да отслабнете безопасно, по-добре е да поемете по старомодния маршрут. Създайте дефицит на калории чрез здравословна диета и физически упражнения и се придържайте постоянно към него.

Повече хранения вкъщи

Консумирането на повече храна в ресторантите за бързо хранене е свързано с по-висок ИТМ(индекс телесна мазнина BMI), показва едно проучване в Американския вестник за промоция на здравето. Помислете защо избирате тези места за хранене и дали менюто и размерите му не ви позволяват да постигнете целите си.

След това, опитайте да подготвите по-здравословни версии на любимите си ресторантски ястия у дома, за да можете да проследявате порциите си , докато пестите калории и пари. Помислете за домашно приготвени салати без дресинги, по-здравословно пилешко и високо-протеинови, нискокалорични тестени изделия.

Подготвяйте си и малки хранения

Планирайте храненията си, за да намалите списъка си с хранителни стоки. Храненето по този начин не само ще ви спести време и пари в голямата перспектива на нещата, но също така ще гарантира, че сте по-наясно с хранителния си прием, а не само„ предполагате “, тъй като можете да разпределите всичките си ястия.

И не забравяйте за лека закуска. Вместо да гладувате през деня или да ядете направо от чантата, планирайте малки хранения на време, за да запазите метаболизма си, като същевременно предотвратите преяждане.

Купувайте бюджетни източници на протеин

Протеинът е от ключово значение за загуба на тегло, защото той ви помага да се чувствате сити (което може да помогне за предотвратяване на преяждането) и намалява вероятността тялото да разгради мускулите за енергия по време на отслабване. Но не е нужно да се храните с говеждо или дива сьомга. Има много опции, които са удобни за портфейла, които са висококачествени като пуйката, консерви от риба тон и растителни опции като боб. Опитайте се да правите големи партиди от салата с яйца, авокадо, риба тон или супи и яхнии, приготвени от фасул.

Яжте според сезона

Когато купувате зеленчуци в сезона, те също ще бъдат на върха на техния вкус и хранителна стойност, като същевременно са на най-ниската си цена, тъй като са лесно достъпни.

Нещо повече, за загуба на тегло и поддръжка, запълването на половината от чиниите за хранене или купичките със зеленчуци може да бъде здравословен подход, тъй като зеленчуците предлагат много удовлетворение за много малко калории. Отидете за пресни тиквички и домати през лятото, а брюкселското зеле и карфиол по време на студените месеци.


Join 331 other subscribers

Споделете!

Коментари