Често задавани въпроси по време на бременност.

Как мога да разбера дали съм бременна?

Тестът за бременност може да потвърди дали сте бременна. Тези тестове работят чрез откриване на хормона човешки хорионгонадотропин (hCG) във вашата урина, който се произвежда след имплантиране на оплодена яйцеклетка в матката.

Кой е най-добрият начин да се грижа за себе си по време на бременност?

По време на бременността е важно да поддържате здравословна диета, да спортувате редовно и да избягвате вредни вещества като алкохол, цигари и наркотици. Редовно трябва да Ви проследява лекуващия лекар.

Колко килограма мога да кача по време на бременност?

Килограмите, които ще наддадете по време на бременността, зависят от началното ви тегло, но като цяло се стремите към 10-15 кг.

Как трябва да следя бременността?

Следеното на бременността включва регулярни визити при следящия Ви акушер-гинеколог, взимането на изследвания и извършването на ултразвукови прегледи. Лекуващият лекар ще изготви индивидуализиран план за следене на вашата бременност.

Трябва ли да планирам начина на раждане?

Важно е да сте информирани за начините на раждане. Вашият проследяващ акушер-гинеколог трябва да Ви информира за тях и свързаните с тях усложнения. Някои жени предпочитат нормалното раждане, докато други желаят цезарово сечение. Лекуващият Ви лекар помага да вземете информирано решение.

Какви са признаците за преждевременно раждане?

Признаци за преждевременно раждане включват контракции, които се появяват редовно, болки в областта на корема, стягания, изтичане на течност или кръв от влагалището. Ако получите тези симптоми, важно е незабавно да се свържете с вашия лекуващ лекар.

Споделете!

Коментари