10 задължителни храни за бременни

Балансираната и разнообразна храна по време на бременност е от решаващо значение за здравето както на майката, така и на растящия плод. Здравословната диета трябва да включва разнообразни храни от всички хранителни групи, включително протеини, въглехидрати, мазнини, витамини и минерали. Ето 10 задължителни храни, които да включите в диетата си по време на бременност.

Листните зеленчуци като спанак, зеле и зелена салата са с високо съдържание на фолат, желязо и калций. Всички от които са важни за здравословна бременност.

Сьомгата е чудесен източник на мастни киселини, които са от съществено значение за развитието на хормоналния баланс.

Пълнозърнестите храни като кафяв ориз, пълнозърнест хляб и овесени ядки са чудесен източник на фибри и сложни въглехидрати, които ще ви дадат постоянна енергия през целия ден.

Бобът и лещата са чудесен източник на протеини и фибри, а също така съдържат важни хранителни вещества като желязо, фолат и калций.
Киселото мляко е чудесен източник на калций, протеини и пробиотици. Mогат да помогнат за подобряване флората на червата и предотвратяване на гъбични инфекции по време на бременност.
Сладките картофи са чудесен източник на витамини А и С, както и на фибри и сложни въглехидрати.
Плодовете са с високо съдържание на антиоксиданти и втиамини. Могат да помогнат за намаляване на възпалението по време на бременност.
Ядките и семената са чудесен източник на здравословни мазнини, протеини и витамини. Чудесен вариант за закуска по време на бременност.
Яйцата са чудесен източник на протеини, витамини и минерали. Mогат да помогнат за поддържане на растежа и развитието на плода.
Авокадото е чудесен източник на здравословни мазнини, фибри и витамини. Ключови за доброто развитие на плода.


В заключение, здравословната диета по време на бременност трябва да включва разнообразие от хранителни вещества. Като включите тези 10 задължителни храни в диетата си, можете да гарантирате, че както вие, така и растящият ви плод ще получавате всички хранителни вещества за една здравословна бременност.

Споделете!

Коментари