3 хитрини, които да Ви помогнат с отслабването

Драматичните промени в начина на хранене могат да Ви помогнат да свалите килограми бързо, но обикновено резултатите не се поддържат за дълго време. Това може да причини така наречения йо-йо ефект, което може да повреди метаболизма ви, а също и мотивацията. Най-добрият начин да изгубите килограми и да не ги връщате обратно е всъщност с малки стъпки,към които да се придържате цял живот. Разбира се, има някои хитринки като слагането на по-здравословни храни на по-видими места, миенето на зъбите след хранене и др

1. Седнете и използвайте истински чинии

Ако стоите прави вероятността да хапнете нещо на крак като шепа ядки или чипс е доста голяма. Седнете,сложете храната си в чиния-това може да помогне доста.

Хранейки се седнали осъзнавате какво ядете и, при което вероятността да храните повторно в по-късен час е по-малка.

2. Започвайте храненията си с богати на вода храни

Добрата хидратация е ключова за добро здраве и може да помогне за загубата на тегло. За да се чувствате по-сити за по-дълго, яжте богати на вода храни като супи, салати или плодове в началото на всяко хранене.


Някой от нашите предложения за супа или салата може да намерите тук : http://zdravetodnes.bg/recepti/


“ Стомахът е по-пълен за по-дълго време, ако храните в него са богати на вода“ , обясняват експерти в науката за хранене.Проучвания сочат , че хора, на които давали пиле и ориз с чаша вода, яли повече от тези, на които предоставили същото хранене под формата на супа.

3. Използвайте вилици вместо лъжици

Ако използвате лъжици, а не вилици, когато ядете неща като макарони, ориз или бобови растения, има шанс на качите няколко килограма. Учени открили, че когато хора избирали лъжици за консумиране на храни, които могли да се ядат както с лъжица или вилица, тези използвали лъжица били с по-висок индекс на телесно тегло .

С лъжицата приемете по-голямо количество и се храните по-бързо.Регистрирането на храната не достига вашия мозък докато не минат поне 20 минути след като сложите първата хапка в устата си. Така приемате повече калории за по-малко количество, които с времето ще се натрупат.

За да се храните по-малко, избирайте вилици. Яжте докато сте задоволени, не докато сте преяли. За да забавите още повече процеса опитайте да използвате клечки за яденето на паста например.


Подбрани теми:

Споделете!

Коментари