8 начина да не „чийтнете“ на режима

Няма значение какъв тип режим следвате и колко дълго сте се водили здравословен живот. На всеки се е случвало да се изкуши за всяка ужасна храна, която можете да си представите. За някои е Макдоналдс, за други това е Pizza Hut или Dominos. Това са хиляди неща, които правят придържането към дадена диета хиляди пъти по-трудно.

Първото нещо, което трябва да знаете, е, че е напълно нормално да си жадувате каквато и да е храна. Второто е, че има начини да преодолеете тези изкушения и да продължите да се придържате в правия път. Но как?

За щастие, zdravetodnes.bg е тук, за да помогне.

1. Не си забранявайте определени храни

Това е последното нещо, което искате да направите. В момента, в който кажете „никога не мога да ям отново“, това веднага се превръща в първото нещо, което ще пожелаете. Всъщност израза „не може“ е най-големият проблем тук. Никой не обича да чува този израз. Докато казвате на себе си, че „не може“ означава, че не си слагате забрана, а по този начин става по-лошо. Най-добрият вариант е да не се поставяте в такава рамка.

2. Направете някаква лека форма на кардио, когато мислите че ще поддадете

Най-добрият начин да избегнете изкушението е да не бъдете близо до него. Ето защо, ако смятате, че сте на път да се поддадете, можете да направите петнадесет или двадесет минути разходка или лек крос. Кардио тренировката ще Ви съсредоточи върху задачата, и ще премести фокуса това , което искате да изядете. Фактът, че правите нещо, което всъщност ще ви помогне да постигнете целта си, а не нещо, което да ви задържи, е много мотивиращ.

3. Хидратирайте се

Да, знаем, че водата намалява жаждата ни. Вероятно се питате как водата ви прави по-сити. Проучванията показват, че когато хората копнеят за сладкиши и нездравословни храни, това може да е признак на дехидратация. Чаша студена вода може да ви спаси от това положение.

4. Намерете подкрепа от семейството си или тренировъчен партньор

Друга стратегия за мотивация е да имате „спасителен пояс“ в известен смисъл. Когато мислите, че сте на път да се предадете, говорете с любим човек или се обадете на тренировъчния си партньор. Понякога семейството и приятелите ви са тези, които ви напомнят защо сте избрали здравословния начин на живот. Не се срамувайте да кажете, че имате нужда от помощ. Това е знак, че сте ангажирани с каузата и сте готови да направите това, което е необходимо, за да стигнете до там.

5. Задайте си един въпрос…

  • Кое е по-удовлетворяващо, вкусът на храната или вкусът на успеха?

Това е основен метод на конфронтацията. Когато просто се изправите срещу себе си, не се поддавайте. Мислите за избора си. Можете да се насладите на удовлетворението от на тортата или пицата , но след това ще съжалявате. Можете да направите това, което един шампион прави, а именно, да завършите това, което сте започнали.

6. Направете така,че вредната храна да работи за вас

Вредната храна може фа работи във ваша полза. Това е техника, която е спасила много хора и със сигурност ще ви помогне. Да се върнем към примера на Big Mac-а. Желаете го, но знаете, че не трябва да го правите. В този момент можете да си кажете, че ако издържите, докато не постигнете целите си, можете да получите сандвич като награда. Вие не си казвате, че не можете да го имате, а същевременно си създавате нов стимул.

7. Медитация/Визуализация

Когато мислите за храна или нещо нездравословно, отидете в тиха стая, където можете да седнете и да се отпуснете. Изключете всички светлини и затворете очи за няколко минути. В това време помислете за себе си. Вие сте мускулести и релефни. Вие сте във фитнеса и харесвате това, което виждате. Вие сте силни . Визуализирайки това се радвате от успехите си и не искате да поддадете. Наличието на тези образи в съзнанието ви, вместо на желанието за храна, ще ви накара да искате да работите за постигане на целта си и изкушението ще отслабне.


Споделете!

Коментари