Час сън повече или тренировка?

Лежите в леглото и се опитвате да решите кога да настроите алармата си за утре. Можете да получите цели седем часа сън, ако се събудите в обичайното си време, или час и половина по-рано, за да направите сутришна тренировка. Кое да изберете?

Всички сме се сблъсквали с тази привидно проста дилема. Решението изглежда невъзможно. Сънят е от съществено значение за здравата имунна система и предотвратяване на контузии. но упражненията могат да допринесат за по-добър и по-стабилен сън.

Поставете съня на първо място

„Сънят и физическите упражнения са изключително важни за вашето тяло, но ако трябва да изберете едно, това трябва да е сънят”, казва Ейми Лий Меркре, треньор по уелнес. „Адекватните количества сън позволяват на тялото ви да се възстанови. Ако не го направите, здравето ви ще пострада много. „

Повечето експерти са съгласни, че когато са принудени да избират, почти винаги избират съня. Възрастните се нуждаят от 7-9 часа сън, според National Sleep Foundation, за оптимална работа, запазване на паметта и добро здраве. Но постигането на здрав нощен сън зависи до голяма степен от ангажираността ви и циркадния ритъм на тялото. Изследване показва, че нашите мускули също следват циркадния цикъл, което означава, че ако работите по време,когато нормално заспивате възстановяването на мускулите ще бъде по-малко ефективно.

Упражненията също са важни!

Но само защото сънят обикновено е отговорът не означава, че трябва да спрете упражненията за цялостното си здраве. Тренировките действат положително на мозъка и са от решаващо значение за неговото здраве. Това, което е добро за вашето тяло, е полезно и за мозъка ви . Посредством тренировките захранвате мозъка си чрез увеличаване на кръвния и кислородния поток.

Когато трябва да изберете, не забравяйте, че кратката тренировка е по-добра от никаква тренировка. Ако имате само 10 минути, направете бърза тренировка у дома с прости упражнения като клекове, скачащи кикове и планкове. Има и много приложения, които могат да ви дадат бърза тренировка за определен период от време, като използвате само телесното си тегло.

Бъдете честни със себе си

Ако непрекъснато нямате време, може би е добре да видите къде отива това време. Опитайте да проследите дните си внимателно за една седмица, за да видите къде може да губите време. Почти всеки е виновен за прекалено много време в социалните медии или гледането на телевизия, затова вижте дали можете да замените това време за тренировка. Това ще ви помогне да спите качествено през нощта и да успявате да тренирате адекватно.

Join 331 other subscribers

Споделете!

Коментари