Да се потим и ядем здравословно? Науката казва ДА!

Има ли връзка между това колко се потим в залата и колко калории приемаме на ден? Да и науката го потвърждава!

Научно изследване проследило 2,680 възрастни, които участвали в тренировъчна програма за 15 седмици, свързано с промени в храненията. Тези, които спортували интензивно, избирали по-малко обработени храни, предпочитали да се доверяват на храни изпълнени с нутриенти, включително на много плодове и зеленчуци.

Упражнения и емоционално похапване

Връзката между обикновеното потене и потенето, при коетопразни калории не учудвало много лекари.

Въпреки, че не е напълно изяснено колко честите тренировки, влияят на хранителните ни навици лекари обясняват, че тренировките водят до отделянето на невромедиатори в мозъка като допамин и серотонин. Те могат да повлияят на нивата ни на активност и навиците ни за хранене ( ниски нива на тези два хормона са свързани с депресия, което може да доведе до емоционални хранения) .

Хората променят навиците си в резултат и на други позитивни неща като например факта,че се радват на едно добре оформено тяло.

„Смяната“

Има и психологически компонент. Волята и желанието да се започне и поддържа един здравословен начин на живот могат да бъдат много слаби. Смяната на вредната храна със здравословна също. Но смяната един вреден навик с добър води и до още такива. Това се нарича „смяна“ и е доказан научен ефект.

Равносметка

Каквото и да правите, стремете се към баланс. Търсете златната среда за всичко. Намерете това, което работи за вас и се придържайте към него. Променете мисленето за диетите като нещо, което не лишава. Превърнете здравословното от тях във ваш начин на живот.


Споделете!

Коментари