Не обичате да тренирате ? Различни начини да бъдете във форма

Не винаги сте в настроение за тренировка във фитнес залата? Няма проблем ! Подбрали сме алтернативни активности, които ще разнообразят сивото ежедненвие и същевременно ще ви помогнат да поддържате фигурата си.

Видео игри

Можете да играете на фехтовка,да се боксирате, да танцувате, да играете виртуален тенис, баскетбол и други спортове. В едно проучване хората, които вървяли, бягали и се катерели по специална повърхност по време на една фентъзи ролева игра, правели повече упражнения, отколкото, когато прекарвали същото време на пътеката за тичане.

Задължения

Искате да направите две неща едновременно? Направете“умерена“ тренировка, като измиете и полирате колата си, разчистите старите вещи или свършите работата из къщата. Това ще помогне да подобрите физическата си форма, а чистата кола или къща може да подобри и вашето психическо благополучие.

Градинарство

Може да не мислите за това като за упражнение, но ако поработите около градината си за около 30 минути, ще направите една прилична тренировка. Дори може да повдигне настроението ви. Ако нямате своя собствена градина, помислете за доброволческа дейност в обществените градини. Вероятно могат да използват помощта.

Секс

Ще изгорите около 5 калории на минута, толкова, колкото и с интензивна разходка. Ще използвате количество кислород еквивалентно на една нормална тренировка. Освен това, проучванията показват, че това може да помогне за предотвратяване на сърдечни заболявания, макар че само това изглежда вярно, ако сте в здрава връзка.

Танци

Танците могат да бъдат много забавни, дори ако танцувате сами. Тонизират мускулите ви, да укрепват сърцето и белите дробове. Също така могат да повдигнат духа ви. Всичко, от което се нуждаете, е малко музика.

Присъединете се в отбор

Какъвто и да е вашият интерес или ниво на умение, вероятно във вашата област има спортна лига, която може да работи за вас. По-малко вероятно е да пропуснете, защото съотборниците ви ще разчитат на вас за тренировъчни сесии и игри. А и конкуренцията може да ви накара да забравите, че тренирате.

Спортове на закрито

Не искате да се занимавате с горещо или студено време? Игрите на закрито могат да запалят интереса ви :баскетбол, ракетбол или волейбол. Можете да практикувате много от спортовете на закрито – плуване, футбол и тенис на маса.

Бойни изкуства

Влезте във форма, докато се учите да се защитавате. Бойните спортове помагат да фокусирате вниманието си и да поддържате мозъка си . А „леките“ видове контактн спортове като карате, джудо и таекуондо са доста по-безопасни в сравнение с други спортове, стига да тренирате с квалифициран инструктор.


Join 331 other subscribers

Споделете!

Коментари