5 съвета за отслабване

Когато става дума за отслабване, почти всички знаем какво да правим, за да го постигнем- да се оттървем от преработените храни, да тренираме по-често, да намалим алкохола и др. Отслабването обаче не трябва да е само резултат от премахване на неща от ежедневието. Всъщност, много успешни режими работят добре, защото включват в тях повече неща – разнообразие на храните, положителна нагласа и др.

Ето 5 неща, които могат да помогнат за свалянето на още няколко килограма.

1. Редовен хранителен режим

Не подценявайте важността на рутината и на структурата на храненията, когато става въпрос за здравословно сваляне на тегло.Нашите тела са много сложни машини. Можете да тренирате телата си да са гладни само в определени часове от деня. Като по този начин вероятността да се появи желание за хранене в останалите часове на деня ще е малка.

В това отношение може да ни помогнат програми като MyFitnessPal, която лесно ни помага да структурираме деня си и да виждаме какво и колко сме изяли.

2. Любимите ни храни

Много стриктен режим, често води до „чийтване“, което показва че рестрикциите не помагат много.?

Това не е извинение да ядем любимите ни храни в неограничени количества- дори те да не са част от нашата „диета„. Хубаво е от време на време да се включват. Проучвания показват, че когато ядете храни, които обичате( лъжица фъстъчено масло, парче пица и др.), човек изпитва щастие, благодарение на хормона-допамин.

3. Благодарно дневниче

Случвало ли ви се е да разглеждате Instagram и да си мислите за всичките неща, които нямате? До известна степен е нормално. Живеем в забързан живот, където копнеем за бързи постижения. Това често ни кара да искаме повече и повече, вместо да сме благодарни за това, което имаме. И това постоянно искане е доста потискащо и изморително- може да се изрази и като празнина, която трябва да се запълни и може да доведе до емоционално хранене или дори до депресия.

Лесно решение на този проблем: всяка вечер, записвайте 3 неща от деня, за които сте благодарни – могат да бъдат прости като разходка с кучето или получаването на комплимент от някой колега.

Това може да изглежда малко, но може да повлияе на самочувствието ви, намали негативните емоции към тялото ви и да спре вредните ви хранителни навици, твърдят различни проучвания.

4. Силови тренировки

Когато става дума за загуба на тегло, вие не само губите мазнини, но и мускули! Силовите тренировки могат да помогнат да предотвратят този процес. Те запазват мускулната маса и могат да помогнат за изграждането на повече сила и издръжливост. Също така помагат да сте по-фокусирани, чувствате се горди от себе си и спомагат за преодоляването на „плата“.

Ако тепърва започвате, научете правилната техника за изпълнения на основните упражнения като клек, тяга и лежанка. Започнете от там, стъпка по-стъпка.5. Хоби

Хората често излизат от релси, когато става дума за отслабване, заради прекалено много свободно време. Понякога могат да започнат да се фокусират върху негативни неща от пътя им, самокритика и недоволство от себе си. Важно е човек да намери нещо, което обича да прави в свободното си време. Така ще се чувствате и много по-щастливи.

Хобита като плуване, каране на колело, четене на хубави книги или дори любимата видеоигра могат да ви накарат да се чувствате невероятно. Помислете кои занимания ви карат да се чувствате щастливи и ги правете по-често!


Споделете!

Коментари