Гаспачо-доматена крем супа

Категория, , ТрудностНачинаещ

Гаспачо е известна още като „течна салата“ и е много подходяща за горещите летни месеци.

Време за подготовка5 минВреме за приготвяне10 минОбщо време15 мин
 6 домата
 1 глава червен лук
 1 краставица
 1 червена чушка
 2 стръка целина или магданоз
 1 скилидка чесън
 ¼ зехтин
 ¼ винен оцет
1

С миксер се разбиват всичките продукти до получаване на предпочитана от вас консистентност.

2

Сместа се изсипва в керамична или стъклена купа

3

Покрива се и се оставят в хладилника поне за 1 час, а най-добре за цяла нощ. Когато се поднася, супата се украсява със стръкчета магданоз.


Хранителни стойности

Размер на порцията 349г

Порции 4


Количество на порция
Калории 195Калории от мазнини 135
% Дневна доза*
Общо мазнини 15g24%
Наситени мазнини 2g10%
Транс мазнини 10g
Холестерол 0mg
Общо въглехидрат 15g5%
Диетични фибри 3.7g15%
Захари 2g
Белтъци(Протеини) 31g62%

Витамин А 7%
Витамин C 33%
Калции 3%
Желязо 11%
Витамин D 20%
Витамин E 19%
B1(Тиамин) 9%
B2(Рибофлавин) 8%
Витамин B6 20%
Витамин B12 0%
Фосфор 10%
Zinc 4%
Селен 2%
Мед 21%
Манган 15%

* Процентите от дневните дози са базирани на диета от 2,000cal. Вашата дневна доза може да варира в зависимост от калориините Ви нужди.

Съставки

 6 домата
 1 глава червен лук
 1 краставица
 1 червена чушка
 2 стръка целина или магданоз
 1 скилидка чесън
 ¼ зехтин
 ¼ винен оцет

Начин на приготвяне

1

С миксер се разбиват всичките продукти до получаване на предпочитана от вас консистентност.

2

Сместа се изсипва в керамична или стъклена купа

3

Покрива се и се оставят в хладилника поне за 1 час, а най-добре за цяла нощ. Когато се поднася, супата се украсява със стръкчета магданоз.

Гаспачо-доматена крем супа

Споделете!

Коментари