Гаспачо е известна още като „течна салата“ и е много подходяща за горещите летни месеци.
С миксер се разбиват всичките продукти до получаване на предпочитана от вас консистентност.
Сместа се изсипва в керамична или стъклена купа
Покрива се и се оставят в хладилника поне за 1 час, а най-добре за цяла нощ. Когато се поднася, супата се украсява със стръкчета магданоз.
Размер на порцията 349г
Порции 4
- Количество на порция
- Калории 195Калории от мазнини 135
- % Дневна доза*
- Общо мазнини 15g24%
- Наситени мазнини 2g10%
- Транс мазнини 10g
- Холестерол 0mg
- Общо въглехидрат 15g5%
- Диетични фибри 3.7g15%
- Захари 2g
- Белтъци(Протеини) 31g62%
- Витамин А 7%
- Витамин C 33%
- Калции 3%
- Желязо 11%
- Витамин D 20%
- Витамин E 19%
- B1(Тиамин) 9%
- B2(Рибофлавин) 8%
- Витамин B6 20%
- Витамин B12 0%
- Фосфор 10%
- Zinc 4%
- Селен 2%
- Мед 21%
- Манган 15%
* Процентите от дневните дози са базирани на диета от 2,000cal. Вашата дневна доза може да варира в зависимост от калориините Ви нужди.
Съставки
Начин на приготвяне
С миксер се разбиват всичките продукти до получаване на предпочитана от вас консистентност.
Сместа се изсипва в керамична или стъклена купа
Покрива се и се оставят в хладилника поне за 1 час, а най-добре за цяла нощ. Когато се поднася, супата се украсява със стръкчета магданоз.