Здравословни рибни хапки

Категория, ТрудностНачинаещ

Нарежете рибата на 10 х 120 грама порции. Характерът на формата на сьомгата означава, че те няма да бъдат еднакви по размер, но това е част от техния чар. Направете странични маркировки около 3 см на разстояние по филето. След това направете парчета от тях.

 1 кг филе сьомга
 2 броя яйца
 2 чаени лъжици сладък червен пипер
 250 грама типов хляб
 30 грама Чедър
КоличествоПроцента от порцията
Време за подготовка10 минВреме за приготвяне10 минОбщо време20 мин
1

Нарежете рибата на 10 х 120 грама порции. Характерът на формата на сьомгата означава, че те няма да бъдат еднакви по размер, но това е част от техния чар. Направете странични маркировки около 3 см на разстояние по филето. След това направете парчета от тях.

2

.В плитка купа разбийте яйцата с червен пипер и щипка морска сол и черен пипер.

3

Натрошете хляба в кухненски робот, настържете сиренето, добавете 2 супени лъжици масло и разбъркайте, докато не получите галета, след това изсипете в тава.

4

Покрийте всяка част от рибата в разбърканите яйца, изцедете ги, след това поставете в галетата, докато се покрие добре. Поставете панираните парчета върху това с хартия за печене.

5

Поставете тавата във предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути

Хранителни стойности

Размер на порцията 120

Порции 12


Количество на порция
Калории 325Калории от мазнини 18.6
% Дневна доза*
Общо въглехидрат 9.5g4%
Белтъци(Протеини) 29.1g59%

* Процентите от дневните дози са базирани на диета от 2,000cal. Вашата дневна доза може да варира в зависимост от калориините Ви нужди.

Съставки

 1 кг филе сьомга
 2 броя яйца
 2 чаени лъжици сладък червен пипер
 250 грама типов хляб
 30 грама Чедър

Начин на приготвяне

1

Нарежете рибата на 10 х 120 грама порции. Характерът на формата на сьомгата означава, че те няма да бъдат еднакви по размер, но това е част от техния чар. Направете странични маркировки около 3 см на разстояние по филето. След това направете парчета от тях.

2

.В плитка купа разбийте яйцата с червен пипер и щипка морска сол и черен пипер.

3

Натрошете хляба в кухненски робот, настържете сиренето, добавете 2 супени лъжици масло и разбъркайте, докато не получите галета, след това изсипете в тава.

4

Покрийте всяка част от рибата в разбърканите яйца, изцедете ги, след това поставете в галетата, докато се покрие добре. Поставете панираните парчета върху това с хартия за печене.

5

Поставете тавата във предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути

Здравословни рибни хапки

Споделете!

Коментари