Класическа рецепта за кюфтета на скара и картофена салата

Категория, ТрудностНачинаещ

Класическа, лесна. бърза и вкусна рецепта за кюфтета с картофена салата.

 1 кг смесена кайма (60% свинско, 40% телешко месо)
 3 глави лук
 12 стрък магдноз
 1 кг. картофи
 4 кисели краставички
КоличествоПроцента от порцията
Време за подготовка15 минВреме за приготвяне30 минОбщо време45 мин
1

Лука се реже на ситни парченца, магданоза се измива и се реже на ситно.

2

Каймата се поставя в широка купа, в която лесно може да я омесите с останалите съставки.

3

Смесваме нарязания лук и магданоз с каймата и започваме да месим.

4

Постепенно добавяме водата и продължаваме да месим. Овкусявсме със сол, черен пипер и чубрица.

5

Оставяме каймата да през нощта в хладилника за да и дадем достатъчно време да узрее.

6

Близо два часа преди да загреем скарта вадим каймата, размесваме я наново и я оставяме да постои. Оформяме кюфтенцата с длани и ги мятаме на скарата.

7

Време е да пристъпим към картофената салата:
измиваме и белим картофите .Нарязваме ги на кубчета със среден размер. Оставяме картофите да се варят докато омекнат. През това време режем лук на ситни парченца, магданоз на ситно и киселите краставички на малки резанчета. През това време режем лук на ситни парченца, магданоз на ситно и киселите краставички на малки резанчета.

8

Оставяме сварените картофи да изстинат и ги смесваме с лука, магданоза и киселите краставички.

9

Овкусяваме със сол, олио и ябълков оцет на вкус!

 

Съставки

 1 кг смесена кайма (60% свинско, 40% телешко месо)
 3 глави лук
 12 стрък магдноз
 1 кг. картофи
 4 кисели краставички

Начин на приготвяне

1

Лука се реже на ситни парченца, магданоза се измива и се реже на ситно.

2

Каймата се поставя в широка купа, в която лесно може да я омесите с останалите съставки.

3

Смесваме нарязания лук и магданоз с каймата и започваме да месим.

4

Постепенно добавяме водата и продължаваме да месим. Овкусявсме със сол, черен пипер и чубрица.

5

Оставяме каймата да през нощта в хладилника за да и дадем достатъчно време да узрее.

6

Близо два часа преди да загреем скарта вадим каймата, размесваме я наново и я оставяме да постои. Оформяме кюфтенцата с длани и ги мятаме на скарата.

7

Време е да пристъпим към картофената салата:
измиваме и белим картофите .Нарязваме ги на кубчета със среден размер. Оставяме картофите да се варят докато омекнат. През това време режем лук на ситни парченца, магданоз на ситно и киселите краставички на малки резанчета. През това време режем лук на ситни парченца, магданоз на ситно и киселите краставички на малки резанчета.

8

Оставяме сварените картофи да изстинат и ги смесваме с лука, магданоза и киселите краставички.

9

Овкусяваме със сол, олио и ябълков оцет на вкус!

Класическа рецепта за кюфтета на скара и картофена салата

Споделете!

Коментари