Класическа, лесна. бърза и вкусна рецепта за кюфтета с картофена салата.
Лука се реже на ситни парченца, магданоза се измива и се реже на ситно.
Каймата се поставя в широка купа, в която лесно може да я омесите с останалите съставки.
Смесваме нарязания лук и магданоз с каймата и започваме да месим.
Постепенно добавяме водата и продължаваме да месим. Овкусявсме със сол, черен пипер и чубрица.
Оставяме каймата да през нощта в хладилника за да и дадем достатъчно време да узрее.
Близо два часа преди да загреем скарта вадим каймата, размесваме я наново и я оставяме да постои. Оформяме кюфтенцата с длани и ги мятаме на скарата.
Време е да пристъпим към картофената салата:
измиваме и белим картофите .Нарязваме ги на кубчета със среден размер. Оставяме картофите да се варят докато омекнат. През това време режем лук на ситни парченца, магданоз на ситно и киселите краставички на малки резанчета. През това време режем лук на ситни парченца, магданоз на ситно и киселите краставички на малки резанчета.
Оставяме сварените картофи да изстинат и ги смесваме с лука, магданоза и киселите краставички.
Овкусяваме със сол, олио и ябълков оцет на вкус!
Съставки
Начин на приготвяне
Лука се реже на ситни парченца, магданоза се измива и се реже на ситно.
Каймата се поставя в широка купа, в която лесно може да я омесите с останалите съставки.
Смесваме нарязания лук и магданоз с каймата и започваме да месим.
Постепенно добавяме водата и продължаваме да месим. Овкусявсме със сол, черен пипер и чубрица.
Оставяме каймата да през нощта в хладилника за да и дадем достатъчно време да узрее.
Близо два часа преди да загреем скарта вадим каймата, размесваме я наново и я оставяме да постои. Оформяме кюфтенцата с длани и ги мятаме на скарата.
Време е да пристъпим към картофената салата:
измиваме и белим картофите .Нарязваме ги на кубчета със среден размер. Оставяме картофите да се варят докато омекнат. През това време режем лук на ситни парченца, магданоз на ситно и киселите краставички на малки резанчета. През това време режем лук на ситни парченца, магданоз на ситно и киселите краставички на малки резанчета.
Оставяме сварените картофи да изстинат и ги смесваме с лука, магданоза и киселите краставички.
Овкусяваме със сол, олио и ябълков оцет на вкус!