Крем супа от моркови и карфиол

КоличествоПроцента от порцията
Време за подготовка10 минВреме за приготвяне20 минОбщо време30 мин
 1,50 супена лъжица зехтин
 160 грама нарязан лук
 260 грама нарязан карфиол
 128 грама нарязани моркови
 240 милилитра пилешки/зеленчуков бульон
 120 милилитра ниско маслено мляко
 2 супени лъжици песто
1

В средно голяма тенджера изсипваме 1 чаена лъжичка зехтин. Поставете върху средно висока температура и добавете лука; Разбърквайте, докато започне да омеква, около 2 минути.
Добавете карфиола и морковите като разбърквайте докато се нагорещат, след това добавете пилешкия бульон и оставете да заври. Сложете капака на тенджерата, намалете топлината до средно ниско ниво и гответе за около 8 минути. Зеленчуците трябва да станат меки.

2

Прехвърлете зеленчуковата смес в блендер и добавете млякото. Пасирайте. Изсипете обратно в тенджерата сместа, за да се стопли.

3

Сервирайте в купа и аранжирайте с песто. Насладете се .

Хранителни стойности

Размер на порцията 1 купа

Порции 2


Количество на порция
Калории 263
% Дневна доза*
Общо мазнини 15g24%
Наситени мазнини 3g15%
Общо въглехидрат 24g8%
Диетични фибри 7g29%
Захари 12g
Белтъци(Протеини) 11g22%

* Процентите от дневните дози са базирани на диета от 2,000cal. Вашата дневна доза може да варира в зависимост от калориините Ви нужди.

Съставки

 1,50 супена лъжица зехтин
 160 грама нарязан лук
 260 грама нарязан карфиол
 128 грама нарязани моркови
 240 милилитра пилешки/зеленчуков бульон
 120 милилитра ниско маслено мляко
 2 супени лъжици песто

Начин на приготвяне

1

В средно голяма тенджера изсипваме 1 чаена лъжичка зехтин. Поставете върху средно висока температура и добавете лука; Разбърквайте, докато започне да омеква, около 2 минути.
Добавете карфиола и морковите като разбърквайте докато се нагорещат, след това добавете пилешкия бульон и оставете да заври. Сложете капака на тенджерата, намалете топлината до средно ниско ниво и гответе за около 8 минути. Зеленчуците трябва да станат меки.

2

Прехвърлете зеленчуковата смес в блендер и добавете млякото. Пасирайте. Изсипете обратно в тенджерата сместа, за да се стопли.

3

Сервирайте в купа и аранжирайте с песто. Насладете се .

Крем супа от моркови и карфиол

Споделете!

Коментари