В средно голяма тенджера изсипваме 1 чаена лъжичка зехтин. Поставете върху средно висока температура и добавете лука; Разбърквайте, докато започне да омеква, около 2 минути.
Добавете карфиола и морковите като разбърквайте докато се нагорещат, след това добавете пилешкия бульон и оставете да заври. Сложете капака на тенджерата, намалете топлината до средно ниско ниво и гответе за около 8 минути. Зеленчуците трябва да станат меки.
Прехвърлете зеленчуковата смес в блендер и добавете млякото. Пасирайте. Изсипете обратно в тенджерата сместа, за да се стопли.
Сервирайте в купа и аранжирайте с песто. Насладете се .
Размер на порцията 1 купа
Порции 2
- Количество на порция
- Калории 263
- % Дневна доза*
- Общо мазнини 15g24%
- Наситени мазнини 3g15%
- Общо въглехидрат 24g8%
- Диетични фибри 7g29%
- Захари 12g
- Белтъци(Протеини) 11g22%
* Процентите от дневните дози са базирани на диета от 2,000cal. Вашата дневна доза може да варира в зависимост от калориините Ви нужди.
Съставки
Начин на приготвяне
В средно голяма тенджера изсипваме 1 чаена лъжичка зехтин. Поставете върху средно висока температура и добавете лука; Разбърквайте, докато започне да омеква, около 2 минути.
Добавете карфиола и морковите като разбърквайте докато се нагорещат, след това добавете пилешкия бульон и оставете да заври. Сложете капака на тенджерата, намалете топлината до средно ниско ниво и гответе за около 8 минути. Зеленчуците трябва да станат меки.
Прехвърлете зеленчуковата смес в блендер и добавете млякото. Пасирайте. Изсипете обратно в тенджерата сместа, за да се стопли.
Сервирайте в купа и аранжирайте с песто. Насладете се .