Лек dip сос

Всеки обича dip сосове Сервирайте с крекери или тортила чипс ( за предпочитане с намалено съдържание на мазнини)

КоличествоПроцента от порцията
 1 авокадо без костилки и нарязано на кубчета
 2 ч.л сок от лимон
 2 с.л пресен нарязан кориандър
 2 с.л салца сос
 220 гр. обезмаслена сметана
 30 гр. подправка за такос
 1 консерва рафиниран боб
 200 гр. домати нарязани
 70 гр. праз лук ситно нарязан
 200 обезмаслен чедър
 30 гр маслинова паста (по избор)
 чесън на прах или пресен чесън
 сол на вкус
 черен пипер на вкус
1

Направете гуакамоле: смесете авокадото, лимоновия сок, кантариона и салсата.

2

В малка купа, смесете сметаната с подправките за тако.

3

Разстелете бобът на дъното на дълбок съд.

4

Върху боба излейте микстурата от сметаната и гуакамолето.

5

Разстелете доматите отгоре, след това поръсете празът над горната част, последван от настъргания чедър и маслиновата паста.

Хранителни стойности

Порции 16


Количество на порция
Калории 85Калории от мазнини 46
% Дневна доза*
Общо мазнини 4.4g7%
Наситени мазнини 1.9g10%
Транс мазнини 0.3g
Холестерол 7mg3%
Натрий 258mg11%
Общо въглехидрат 6.4g3%
Диетични фибри 0.7g3%
Белтъци(Протеини) 5.2g11%

* Процентите от дневните дози са базирани на диета от 2,000cal. Вашата дневна доза може да варира в зависимост от калориините Ви нужди.

Съставки

 1 авокадо без костилки и нарязано на кубчета
 2 ч.л сок от лимон
 2 с.л пресен нарязан кориандър
 2 с.л салца сос
 220 гр. обезмаслена сметана
 30 гр. подправка за такос
 1 консерва рафиниран боб
 200 гр. домати нарязани
 70 гр. праз лук ситно нарязан
 200 обезмаслен чедър
 30 гр маслинова паста (по избор)
 чесън на прах или пресен чесън
 сол на вкус
 черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

1

Направете гуакамоле: смесете авокадото, лимоновия сок, кантариона и салсата.

2

В малка купа, смесете сметаната с подправките за тако.

3

Разстелете бобът на дъното на дълбок съд.

4

Върху боба излейте микстурата от сметаната и гуакамолето.

5

Разстелете доматите отгоре, след това поръсете празът над горната част, последван от настъргания чедър и маслиновата паста.

Лек dip сос

Споделете!

Коментари