Нисковъглехидратно телешко варено

Категория, , ТрудностНапреднал

Това ястие може да отнеме малко повече време за приготвяне, но си струва! Пълно е със зеленчуци и протеини, като същевременно е с ниско съдържание на въглехидрати.

 1 с.л масло от авокадо
 500 гр. телешко месо
 ¼ с.л сол
 пипер на вкус
 1 глава лук
 200 гр. гъби
 2 скилидки чесън, стрит
 универсална подправка на вкус
 100 мл. червено вино
 телешки бульон с ниско съдържание на сол
 1 цял дафинов лист
 1 стрък репички, нарязани на тънко
 2 бр. моркови , нарязани
КоличествоПроцента от порцията
Време за подготовка15 минВреме за приготвяне2 hrsОбщо време2 hrs 15 мин
1

Загрейте мазнината на средно висока температура в голям съд.

2

Добавете телешкото месо и гответе, докато се оцвети от всички страни. Оставете настрана в друг съд.

3

Добавете лука, гъбите и чесъна, докато лука стане мек.

4

Поръсете с брашно и разбъркайте, за да покриете равномерно.

5

Добавете червено вино.

6

Добавете обратно телешкото месо, заедно с бульона и подправки, след това оставете да къкри на средно-ниска температура за 60-70 минути, докато телешкото месо стане крехко.

7

Добавете репичките и морковите, а след това варете още 30-40 минути, докато зеленчуците омекнат.

8

Сервирайте горещо. Може да се съхранява в хладилника до една седмица или във фризера до един месец.

Хранителни стойности

Порции 6


Количество на порция
Калории 223
% Дневна доза*
Общо мазнини 7g11%
Общо въглехидрат 15g5%
Белтъци(Протеини) 25g50%

* Процентите от дневните дози са базирани на диета от 2,000cal. Вашата дневна доза може да варира в зависимост от калориините Ви нужди.

Съставки

 1 с.л масло от авокадо
 500 гр. телешко месо
 ¼ с.л сол
 пипер на вкус
 1 глава лук
 200 гр. гъби
 2 скилидки чесън, стрит
 универсална подправка на вкус
 100 мл. червено вино
 телешки бульон с ниско съдържание на сол
 1 цял дафинов лист
 1 стрък репички, нарязани на тънко
 2 бр. моркови , нарязани

Начин на приготвяне

1

Загрейте мазнината на средно висока температура в голям съд.

2

Добавете телешкото месо и гответе, докато се оцвети от всички страни. Оставете настрана в друг съд.

3

Добавете лука, гъбите и чесъна, докато лука стане мек.

4

Поръсете с брашно и разбъркайте, за да покриете равномерно.

5

Добавете червено вино.

6

Добавете обратно телешкото месо, заедно с бульона и подправки, след това оставете да къкри на средно-ниска температура за 60-70 минути, докато телешкото месо стане крехко.

7

Добавете репичките и морковите, а след това варете още 30-40 минути, докато зеленчуците омекнат.

8

Сервирайте горещо. Може да се съхранява в хладилника до една седмица или във фризера до един месец.

Нисковъглехидратно телешко варено

Споделете!

Коментари