Ниско-въглехидратен бананов хляб

КоличествоПроцента от порцията
 ½ чаша кокосово брашно
 ½ чаена лъжичка сода за хляб
 ½ чаена лъжичка бакпулвер
 1 чаена лъжичка канела
 3 броя банани
 3 броя яйца
 2 супени лъжици кокосово масло
 2 чаени лъжици ванилов екстракт
1

Подгответе тава с пергаментна хартия. Загрейте фурната до 175ºC.

2

В голяма купа комбинирайте кокосовото брашно, содата за хляб, бакпулвера и канелата. Разбийте, за да се смесят добре. В средна купа разбийте яйцата. Добавете пюре от банани, разбърквайте до хомогенна смес, след това разбъркайте в кокосовото масло и ванилия, внимателно. Добавете банановата смес към сместа от брашно, като разбърквате, докато се смеси добре.

3

Остържете тестото в тигана и изгладете горната част. Печете 35 минути или докато клечката за зъби, поставена в центъра на хляба, излезе чиста.

4

Охлажда се на рафт, след това се съхранява, плътно опакован, до четири дни.


Хранителни стойности

Размер на порцията 1 loaf

Порции 6


Количество на порция
Калории 130Калории от мазнини 6
% Дневна доза*
Холестерол 70mg24%
Натрий 126mg6%
Общо въглехидрат 15g5%
Диетични фибри 4g16%
Захари 6g
Белтъци(Протеини) 4g8%

* Процентите от дневните дози са базирани на диета от 2,000cal. Вашата дневна доза може да варира в зависимост от калориините Ви нужди.

Съставки

 ½ чаша кокосово брашно
 ½ чаена лъжичка сода за хляб
 ½ чаена лъжичка бакпулвер
 1 чаена лъжичка канела
 3 броя банани
 3 броя яйца
 2 супени лъжици кокосово масло
 2 чаени лъжици ванилов екстракт

Начин на приготвяне

1

Подгответе тава с пергаментна хартия. Загрейте фурната до 175ºC.

2

В голяма купа комбинирайте кокосовото брашно, содата за хляб, бакпулвера и канелата. Разбийте, за да се смесят добре. В средна купа разбийте яйцата. Добавете пюре от банани, разбърквайте до хомогенна смес, след това разбъркайте в кокосовото масло и ванилия, внимателно. Добавете банановата смес към сместа от брашно, като разбърквате, докато се смеси добре.

3

Остържете тестото в тигана и изгладете горната част. Печете 35 минути или докато клечката за зъби, поставена в центъра на хляба, излезе чиста.

4

Охлажда се на рафт, след това се съхранява, плътно опакован, до четири дни.

Ниско-въглехидратен бананов хляб

Споделете!

Коментари