Песто Дженовезе-паста от босилек

Категория, , ТрудностНачинаещ

Ние предпочитаме орехите, защото са богати на омега-3, както и за тяхната хрупкавост и деликатен вкус.

Време за подготовка20 минОбщо време20 мин
 2 шепи босилек
 50 гр. печени орехи
 2 скилидки чесън
 2 с.л пармезан
 4 с.л зехтин
 2 с.л вода
 ½ ч.л сол
 ½ ч.л пипер
1

Поставете босилекa, кедровите ядки, пармезана, зехтина, чесъна, солта и пипера в пасатор;
Пасирайте няколко пъти, докато не стане гъста каша.

Съвет :
2

За да изпечете орехите : Нанесете върху лист за печене и се печете на 180 градуса °C като разбърквате от време на време, докато орехите не придобият леко почернял цвят за 7 до 9 минути.


Хранителни стойности

Порции 1


Количество на порция
Калории 82
% Дневна доза*
Общо мазнини 8g13%
Наситени мазнини 1g5%
Холестерол 2mg1%
Натрий 176mg8%
Калий 75mg3%
Общо въглехидрат 1g1%
Диетични фибри 1g4%
Белтъци(Протеини) 2g4%

* Процентите от дневните дози са базирани на диета от 2,000cal. Вашата дневна доза може да варира в зависимост от калориините Ви нужди.

Съставки

 2 шепи босилек
 50 гр. печени орехи
 2 скилидки чесън
 2 с.л пармезан
 4 с.л зехтин
 2 с.л вода
 ½ ч.л сол
 ½ ч.л пипер

Начин на приготвяне

1

Поставете босилекa, кедровите ядки, пармезана, зехтина, чесъна, солта и пипера в пасатор;
Пасирайте няколко пъти, докато не стане гъста каша.

Съвет :
2

За да изпечете орехите : Нанесете върху лист за печене и се печете на 180 градуса °C като разбърквате от време на време, докато орехите не придобият леко почернял цвят за 7 до 9 минути.

Песто Дженовезе-паста от босилек

Споделете!

Коментари