Пресния лимон и копър създават един бърз и лесен сос пилешките гърди. Направете ястие: сервирайте ги с печени броколи.
Пилешките гърди се нарязват на ивици.
Пилешките гърди се пекат от двете страни със сол и пипер. Загрейте зехтина в дълбок тиган на средно висока температура. Добавете пилето и печете, докато се позлати добре от двете страни, около 3 минути на всяка страна. Прехвърлете пилето в чиния и покриите с фолио.
Намалете топлината до минимума. Добавете още малко зехтин.Добавете лука и чесъна и гответе, като разбърквате за 1 минута. Разбъркайт
е бульона, брашното, 1 супена лъжица копър и лимонов сок в мерителна чашка и ги добаете в тигана. Гответе, разбивайки, докато леко се сгъсти, около 3 минути.
Върнете пилето и всички натрупани сокове в тигана; намалете топлината на котлона и оставете да къкри, докато пилето се свари, около 4 минути. Прехвърлете пилето на затоплена чиния. Подправете соса със сол и черен пипер.
Порции 4
- Количество на порция
- Калории 173Калории от мазнини 6
- % Дневна доза*
- Холестерол 64mg22%
- Натрий 236mg10%
- Калий 219mg7%
- Общо въглехидрат 3g1%
- Диетични фибри 0g
- Захари 1g
- Белтъци(Протеини) 24g48%
* Процентите от дневните дози са базирани на диета от 2,000cal. Вашата дневна доза може да варира в зависимост от калориините Ви нужди.
Съставки
Начин на приготвяне
Пилешките гърди се нарязват на ивици.
Пилешките гърди се пекат от двете страни със сол и пипер. Загрейте зехтина в дълбок тиган на средно висока температура. Добавете пилето и печете, докато се позлати добре от двете страни, около 3 минути на всяка страна. Прехвърлете пилето в чиния и покриите с фолио.
Намалете топлината до минимума. Добавете още малко зехтин.Добавете лука и чесъна и гответе, като разбърквате за 1 минута. Разбъркайт
е бульона, брашното, 1 супена лъжица копър и лимонов сок в мерителна чашка и ги добаете в тигана. Гответе, разбивайки, докато леко се сгъсти, около 3 минути.
Върнете пилето и всички натрупани сокове в тигана; намалете топлината на котлона и оставете да къкри, докато пилето се свари, около 4 минути. Прехвърлете пилето на затоплена чиния. Подправете соса със сол и черен пипер.