Пилешко с лимон и чесън

Пресния лимон и копър създават един бърз и лесен сос пилешките гърди. Направете ястие: сервирайте ги с печени броколи.

КоличествоПроцента от порцията
Време за подготовка15 минВреме за приготвяне15 минОбщо време30 мин
 300 гр. пилешки гърди
 зехтин 3 с.л
 лук 1 глава
 чесън 4 скилидки
 червен пипер 1 ч.л
 лимони-сокът на един
 копър/магданоз-3 с.л нарязан
 сол-на вкус
 черен пипер-на вкус
 лимони-резанчета
1

Пилешките гърди се нарязват на ивици.

2

Пилешките гърди се пекат от двете страни със сол и пипер. Загрейте зехтина в дълбок тиган на средно висока температура. Добавете пилето и печете, докато се позлати добре от двете страни, около 3 минути на всяка страна. Прехвърлете пилето в чиния и покриите с фолио.

3

Намалете топлината до минимума. Добавете още малко зехтин.Добавете лука и чесъна и гответе, като разбърквате за 1 минута. Разбъркайт
е бульона, брашното, 1 супена лъжица копър и лимонов сок в мерителна чашка и ги добаете в тигана. Гответе, разбивайки, докато леко се сгъсти, около 3 минути.

4

Върнете пилето и всички натрупани сокове в тигана; намалете топлината на котлона и оставете да къкри, докато пилето се свари, около 4 минути. Прехвърлете пилето на затоплена чиния. Подправете соса със сол и черен пипер.

Хранителни стойности

Порции 4


Количество на порция
Калории 173Калории от мазнини 6
% Дневна доза*
Холестерол 64mg22%
Натрий 236mg10%
Калий 219mg7%
Общо въглехидрат 3g1%
Диетични фибри 0g
Захари 1g
Белтъци(Протеини) 24g48%

* Процентите от дневните дози са базирани на диета от 2,000cal. Вашата дневна доза може да варира в зависимост от калориините Ви нужди.

Съставки

 300 гр. пилешки гърди
 зехтин 3 с.л
 лук 1 глава
 чесън 4 скилидки
 червен пипер 1 ч.л
 лимони-сокът на един
 копър/магданоз-3 с.л нарязан
 сол-на вкус
 черен пипер-на вкус
 лимони-резанчета

Начин на приготвяне

1

Пилешките гърди се нарязват на ивици.

2

Пилешките гърди се пекат от двете страни със сол и пипер. Загрейте зехтина в дълбок тиган на средно висока температура. Добавете пилето и печете, докато се позлати добре от двете страни, около 3 минути на всяка страна. Прехвърлете пилето в чиния и покриите с фолио.

3

Намалете топлината до минимума. Добавете още малко зехтин.Добавете лука и чесъна и гответе, като разбърквате за 1 минута. Разбъркайт
е бульона, брашното, 1 супена лъжица копър и лимонов сок в мерителна чашка и ги добаете в тигана. Гответе, разбивайки, докато леко се сгъсти, около 3 минути.

4

Върнете пилето и всички натрупани сокове в тигана; намалете топлината на котлона и оставете да къкри, докато пилето се свари, около 4 минути. Прехвърлете пилето на затоплена чиния. Подправете соса със сол и черен пипер.

Пилешко с лимон и чесън

Споделете!

Коментари