Пълнени чушки с кафяв ориз и пуешка кайма

Пълнените чушки с пуешка кайма са чудесен начин да контролирате порциите. Страхотен трик, когато се опитвате да намалите калориите, но същевременно и да запазите вкуса.

 100 гр. 93% пуешка кайма (алтернатива- пилешка)
 2 с.л кимион
 2 с.л червен пипер
 1 с.л кориандър
 1 с.л семена от див копър
 34 гр. кориандър
 50 гр. домати нарязани на кубчета
 40 гр. кафяв ориз
 1 червена чушка, разполовена
КоличествоПроцента от порцията
Общо време40 мин
1

Смесете каймата и подправките в тиган на средна топлина. Добавете нарязания на кубчета домат и оставете да къкри 10 минути. Комбинирайте с варен кафяв ориз и оставете да се охлади.

2

Загрейте фурната до 200 градуса C.

3

Нарежете чушката на половина по дължина и внимателно отстранете семената й. Напълнете половинките с смес от каймата и ориза и печете 15 минути.

Хранителни стойности

Порции 1


Количество на порция
Калории 392
% Дневна доза*
Общо мазнини 15g24%
Общо въглехидрат 28g10%
Белтъци(Протеини) 36g72%

* Процентите от дневните дози са базирани на диета от 2,000cal. Вашата дневна доза може да варира в зависимост от калориините Ви нужди.

Съставки

 100 гр. 93% пуешка кайма (алтернатива- пилешка)
 2 с.л кимион
 2 с.л червен пипер
 1 с.л кориандър
 1 с.л семена от див копър
 34 гр. кориандър
 50 гр. домати нарязани на кубчета
 40 гр. кафяв ориз
 1 червена чушка, разполовена

Начин на приготвяне

1

Смесете каймата и подправките в тиган на средна топлина. Добавете нарязания на кубчета домат и оставете да къкри 10 минути. Комбинирайте с варен кафяв ориз и оставете да се охлади.

2

Загрейте фурната до 200 градуса C.

3

Нарежете чушката на половина по дължина и внимателно отстранете семената й. Напълнете половинките с смес от каймата и ориза и печете 15 минути.

Пълнени чушки с кафяв ориз и пуешка кайма

Споделете!

Коментари