Пъстървата е вкусна и мека на вкус, което я прави идеален източник на чист протеин. Маслото и бадемите придават богатство и вкус на това просто ястие, докато бланшираният зелен фасул допринася за цялостта на ястието.
Отстранете стъблата от зеления фасул и бланширайте в кипяща вода за 3 минути. Прехвърля се в ледена вода, за да се охлади, след което се отцежда и се оставя настрана.
Подправете пастървата със сол. Загрейте тиган със зехтина, след това изпържете рибата за 2-3 минути, като започнете с висока топлина, преди да намалите до средно ниво. Извадете пъстървата от тигана и го оставете настрана, избършете тигана
Загрейте маслото в същия съд, докато стане да кафяво. Добавете бадемите и капка лимонов сок. Хвърлете зеления фасул в кафявото масло и след това сервирайте с пъстървата.
Порции 1
- Количество на порция
- Калории 614
- % Дневна доза*
- Общо мазнини 47g73%
- Общо въглехидрат 10g4%
- Белтъци(Протеини) 37g74%
* Процентите от дневните дози са базирани на диета от 2,000cal. Вашата дневна доза може да варира в зависимост от калориините Ви нужди.
Съставки
Начин на приготвяне
Отстранете стъблата от зеления фасул и бланширайте в кипяща вода за 3 минути. Прехвърля се в ледена вода, за да се охлади, след което се отцежда и се оставя настрана.
Подправете пастървата със сол. Загрейте тиган със зехтина, след това изпържете рибата за 2-3 минути, като започнете с висока топлина, преди да намалите до средно ниво. Извадете пъстървата от тигана и го оставете настрана, избършете тигана
Загрейте маслото в същия съд, докато стане да кафяво. Добавете бадемите и капка лимонов сок. Хвърлете зеления фасул в кафявото масло и след това сервирайте с пъстървата.