Пъстърва със зелен фасул и бадеми

Пъстървата е вкусна и мека на вкус, което я прави идеален източник на чист протеин. Маслото и бадемите придават богатство и вкус на това просто ястие, докато бланшираният зелен фасул допринася за цялостта на ястието.

 115 гр. пъстърва
 85 гр. зелен фасул
 2 с.л бадеми
 2 с.л масло
 1 ч.л сок от лимон
 1 щипка сол
 1 с.л зехтин
КоличествоПроцента от порцията
Време за подготовка5 минВреме за приготвяне10 минОбщо време15 мин
1

Отстранете стъблата от зеления фасул и бланширайте в кипяща вода за 3 минути. Прехвърля се в ледена вода, за да се охлади, след което се отцежда и се оставя настрана.

2

Подправете пастървата със сол. Загрейте тиган със зехтина, след това изпържете рибата за 2-3 минути, като започнете с висока топлина, преди да намалите до средно ниво. Извадете пъстървата от тигана и го оставете настрана, избършете тигана

3

Загрейте маслото в същия съд, докато стане да кафяво. Добавете бадемите и капка лимонов сок. Хвърлете зеления фасул в кафявото масло и след това сервирайте с пъстървата.

Хранителни стойности

Порции 1


Количество на порция
Калории 614
% Дневна доза*
Общо мазнини 47g73%
Общо въглехидрат 10g4%
Белтъци(Протеини) 37g74%

* Процентите от дневните дози са базирани на диета от 2,000cal. Вашата дневна доза може да варира в зависимост от калориините Ви нужди.

Съставки

 115 гр. пъстърва
 85 гр. зелен фасул
 2 с.л бадеми
 2 с.л масло
 1 ч.л сок от лимон
 1 щипка сол
 1 с.л зехтин

Начин на приготвяне

1

Отстранете стъблата от зеления фасул и бланширайте в кипяща вода за 3 минути. Прехвърля се в ледена вода, за да се охлади, след което се отцежда и се оставя настрана.

2

Подправете пастървата със сол. Загрейте тиган със зехтина, след това изпържете рибата за 2-3 минути, като започнете с висока топлина, преди да намалите до средно ниво. Извадете пъстървата от тигана и го оставете настрана, избършете тигана

3

Загрейте маслото в същия съд, докато стане да кафяво. Добавете бадемите и капка лимонов сок. Хвърлете зеления фасул в кафявото масло и след това сервирайте с пъстървата.

Пъстърва със зелен фасул и бадеми

Споделете!

Коментари