Рулца от лаврак със зеленчуков пълнеж

Категория, ТрудностНапреднал

Рулца от лаврак със страхотна плънка. Подходящи за всеки сезон. Богати на микро и макро-нутриенти. Зравословни.

 400 гр. 3 цели, почистени филета от лаврак с кожа, 400 г
 4 с.л зехтин
 3 щипки сол
 3 щипки черен пипер
 магданоз (сушен)
Зеленчукова плънка
 180200 гр. тиквички, почистени
 1 бр. домати
 50 гр. зелени чушки
 50 гр. червени чушки
 100 гр. лук
 1 скилидка чесън
 1 ч.л захар
 сол на вкус
 30 гр. зехтин
КоличествоПроцента от порцията
Време за подготовка20 минВреме за приготвяне45 минОбщо време1 hr 5 мин
1

Почистените филета от цели риби лаврак измийте и подсушете, след това натъркайте със сол и черен пипер.

За зеленчуковата плънка нарежете на едро лука, чесъна и чушките и ги задушете под капак в зехтина на слаб до умерен огън за 10 минути или докато хубаво омекнат.

Добавете тиквичката и домата, солта и захарта и гответе още 20 минути при често разбъркване.

Включете фурната да загрее до 200 градуса.

Поставете рибните филета върху равна повърхност с кожата надолу. В центъра на всяко сложете по две пълни лъжици с връх от зеленчуците и завийте рибните рулца.

Прехвърлете внимателно рулата от лаврак в тавичка, подмазнена с две лъжици зехтин, може да сложите отдолу и хартия за печене, за да сте сигурни, че кожичката няма да залепне. Поръсете с останалия зехтин и сушени подправки - магданоз, естрагон или друга ваша любима.

Печете, докато месцето загуби прозрачния си оттенък - около 15 минути, и поднесете рибата топла.

 

Съставки

 400 гр. 3 цели, почистени филета от лаврак с кожа, 400 г
 4 с.л зехтин
 3 щипки сол
 3 щипки черен пипер
 магданоз (сушен)
Зеленчукова плънка
 180200 гр. тиквички, почистени
 1 бр. домати
 50 гр. зелени чушки
 50 гр. червени чушки
 100 гр. лук
 1 скилидка чесън
 1 ч.л захар
 сол на вкус
 30 гр. зехтин

Начин на приготвяне

1

Почистените филета от цели риби лаврак измийте и подсушете, след това натъркайте със сол и черен пипер.

За зеленчуковата плънка нарежете на едро лука, чесъна и чушките и ги задушете под капак в зехтина на слаб до умерен огън за 10 минути или докато хубаво омекнат.

Добавете тиквичката и домата, солта и захарта и гответе още 20 минути при често разбъркване.

Включете фурната да загрее до 200 градуса.

Поставете рибните филета върху равна повърхност с кожата надолу. В центъра на всяко сложете по две пълни лъжици с връх от зеленчуците и завийте рибните рулца.

Прехвърлете внимателно рулата от лаврак в тавичка, подмазнена с две лъжици зехтин, може да сложите отдолу и хартия за печене, за да сте сигурни, че кожичката няма да залепне. Поръсете с останалия зехтин и сушени подправки - магданоз, естрагон или друга ваша любима.

Печете, докато месцето загуби прозрачния си оттенък - около 15 минути, и поднесете рибата топла.

Рулца от лаврак със зеленчуков пълнеж

Споделете!

Коментари