Супа от червено цвекло

Категория, ТрудностНапреднал

Рецептата е подходяща за дните, когато имате червено цвекло или зеленчук по избор в своя индивидуален хранителен режим.

 300 гр. Моркови
 400 гр. Червено цвекло
 2 ск. Чесън
 2 гл. Лук
 10 г. Джинджифил
 1 ч.л кимион
 1 ч.л горчица на зърна
 1 л. зеленчуков бульон или гореща вода
 2 с.л. зехтин
 сол
 пипер
КоличествоПроцента от порцията
Време за подготовка10 минВреме за приготвяне40 минОбщо време50 мин
1

Първата стъпка за приготвяне на супа от червено цвекло е да обелите и нарежете морковите и червеното цвекло на кубчета. След това, нарежете на ситно лука и го задушете за около 5 минути в малко вода.

2

Когато лукът е готов, добавете всички останали съставки към него и разбъркайте добре. След това, добавете и водата (или бульона) и оставете да заври.

3

Намалете котлона и оставете да къкри 30 минути.

Сервирайте с малко магданоз.

Съставки

 300 гр. Моркови
 400 гр. Червено цвекло
 2 ск. Чесън
 2 гл. Лук
 10 г. Джинджифил
 1 ч.л кимион
 1 ч.л горчица на зърна
 1 л. зеленчуков бульон или гореща вода
 2 с.л. зехтин
 сол
 пипер

Начин на приготвяне

1

Първата стъпка за приготвяне на супа от червено цвекло е да обелите и нарежете морковите и червеното цвекло на кубчета. След това, нарежете на ситно лука и го задушете за около 5 минути в малко вода.

2

Когато лукът е готов, добавете всички останали съставки към него и разбъркайте добре. След това, добавете и водата (или бульона) и оставете да заври.

3

Намалете котлона и оставете да къкри 30 минути.

Сервирайте с малко магданоз.

Супа от червено цвекло

Споделете!

Коментари