Печено пилешко с кромид и праз лук

КатегорияТрудностНачинаещ

Изпичането на парчета пиле е едно от най-лесните неща за приготвяне. Пилето, заедно с горчицата, се пекат на легло от нарязан лук, праз и чесън, които можете да сервирате до него.

 2 глави лук
 1 бр. тънко нарязан праз-лук (само бялата и светло зелената част)
 4 скилидки чесън, нарязан на ситно
 3 с.л зехтин
 2 ч.л листа от мащерка ( пресни )
 сол на вкус
 1 кг. парчета пилешко, (бутчета и / или гърди), без кожа
 30 гр. дижонска горчица
 2 глави дребен лук
 1 ½ чаени лъжички нарязан свеж розмарин
 1 чаена лъжичка соев сос с ниско съдържание на сол
 ¾ чаена лъжичка прясно смлян пипер
КоличествоПроцента от порцията
Време за подготовка15 минВреме за приготвяне45 минОбщо време1 hr
1

Предварително загрейте фурната на 200 градуса C.

2

Поставете лука, праза, чесъна, 2 супени лъжици масло, мащерка и сол в голяма купа, докато зеленчуците са добре покрити. Разстелете сместа в тарелка за печене . Поставете парчетата пиле върху зеленчуците. Печете 10 минути.

3

Разбъркайте горчицата, дребния лук, розмарина, соевия сос и черния пипер в малка купа; постепенно разбийте в тях 1 супена лъжица масло.

4

След 10 минути намажете пилето с горчицата. Продължете да печете още 30 до 45 минути. Сервирайте пилето със зеленчуците.

 

Съставки

 2 глави лук
 1 бр. тънко нарязан праз-лук (само бялата и светло зелената част)
 4 скилидки чесън, нарязан на ситно
 3 с.л зехтин
 2 ч.л листа от мащерка ( пресни )
 сол на вкус
 1 кг. парчета пилешко, (бутчета и / или гърди), без кожа
 30 гр. дижонска горчица
 2 глави дребен лук
 1 ½ чаени лъжички нарязан свеж розмарин
 1 чаена лъжичка соев сос с ниско съдържание на сол
 ¾ чаена лъжичка прясно смлян пипер

Начин на приготвяне

1

Предварително загрейте фурната на 200 градуса C.

2

Поставете лука, праза, чесъна, 2 супени лъжици масло, мащерка и сол в голяма купа, докато зеленчуците са добре покрити. Разстелете сместа в тарелка за печене . Поставете парчетата пиле върху зеленчуците. Печете 10 минути.

3

Разбъркайте горчицата, дребния лук, розмарина, соевия сос и черния пипер в малка купа; постепенно разбийте в тях 1 супена лъжица масло.

4

След 10 минути намажете пилето с горчицата. Продължете да печете още 30 до 45 минути. Сервирайте пилето със зеленчуците.

Печено пилешко с кромид и праз лук

Споделете!

Коментари