Сега е моментът да опитате сладки картофи !
Изберете по-едри сладки картофи, почистете ги с четка и измийте много добре под течаща вода. Надупчете ги с вилица, покапете зехтина и добавете мащерката, увийте в алуминиево фолио и да запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 50 мин. Развийте омекналите картофи от фолиото и ги разрежете по дължина.
Разстелете 1 с.л. веган майонеза с тофу върху всяка половинка и добавете плънката. Укресете с магданоза.
За плънката:
Нарежете чери доматите и маслините на четвъртинки, овкусете ги със сока от лайм и добавете сол на вкус.
Съставки
Начин на приготвяне
Изберете по-едри сладки картофи, почистете ги с четка и измийте много добре под течаща вода. Надупчете ги с вилица, покапете зехтина и добавете мащерката, увийте в алуминиево фолио и да запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 50 мин. Развийте омекналите картофи от фолиото и ги разрежете по дължина.
Разстелете 1 с.л. веган майонеза с тофу върху всяка половинка и добавете плънката. Укресете с магданоза.
За плънката:
Нарежете чери доматите и маслините на четвъртинки, овкусете ги със сока от лайм и добавете сол на вкус.