Свинското месо (600 г) се нарязва на средно големи кубчета, посолява се и се задушава в горещото олио. Лукът (2 глава) се нарязва на едро, чушките, морковите и празът - на колелца, а гъбите - на полукръгчета.
Свинското месо (600 г) се нарязва на средно големи кубчета, посолява се и се задушава в горещото олио.
Лукът (2 глава) се нарязва на едро, чушките, морковите и празът - на колелца, а гъбите - на полукръгчета.
Щом месото омекне, зеленчуците се добавят и задушаването продължава. При необходимост може да се налее малко вода. Към края на готвенето се добавят подправките, ястието се разбърква и се оставя да поври още пет минути.
Порции 4
- Количество на порция
- Калории 552Калории от мазнини 360
- % Дневна доза*
- Общо мазнини 40g62%
- Наситени мазнини 13g65%
- Транс мазнини 5g
- Холестерол 108mg36%
- Натрий 76mg4%
- Общо въглехидрат 22g8%
- Диетични фибри 4.8g20%
- Захари 7g
- Белтъци(Протеини) 27g54%
- Витамин А 18%
- Витамин C 93%
- Желязо 25%
- Витамин E 13%
- Витамин K 27%
- B1(Тиамин) 54%
- B2(Рибофлавин) 37%
- Витамин B6 58%
- Folate 13%
- Витамин B12 5%
- Фосфор 40%
- Магнезии 13%
- Zinc 35%
- Селен 80%
- Мед 47%
- Манган 22%
* Процентите от дневните дози са базирани на диета от 2,000cal. Вашата дневна доза може да варира в зависимост от калориините Ви нужди.
Съставки
Начин на приготвяне
Свинското месо (600 г) се нарязва на средно големи кубчета, посолява се и се задушава в горещото олио.
Лукът (2 глава) се нарязва на едро, чушките, морковите и празът - на колелца, а гъбите - на полукръгчета.
Щом месото омекне, зеленчуците се добавят и задушаването продължава. При необходимост може да се налее малко вода. Към края на готвенето се добавят подправките, ястието се разбърква и се оставя да поври още пет минути.