Задушено свинско месо със зеленчуци и куркума

Категория, ТрудностНапреднал

Свинското месо (600 г) се нарязва на средно големи кубчета, посолява се и се задушава в горещото олио. Лукът (2 глава) се нарязва на едро, чушките, морковите и празът - на колелца, а гъбите - на полукръгчета.

КоличествоПроцента от порцията
Време за подготовка15 минВреме за приготвяне30 минОбщо време45 мин
 600 гр. свинско месо
 2 глави лук
 2 зелени чушки
 1 червена чушка
 1 морков
 1 праз лук
 8 печурки
 2 с.л олио
 черен пипер
 кимион
 босилек
 чесън на прах
 куркума
 сол
1

Свинското месо (600 г) се нарязва на средно големи кубчета, посолява се и се задушава в горещото олио.

2

Лукът (2 глава) се нарязва на едро, чушките, морковите и празът - на колелца, а гъбите - на полукръгчета.

3

Щом месото омекне, зеленчуците се добавят и задушаването продължава. При необходимост може да се налее малко вода. Към края на готвенето се добавят подправките, ястието се разбърква и се оставя да поври още пет минути.

Хранителни стойности

Порции 4


Количество на порция
Калории 552Калории от мазнини 360
% Дневна доза*
Общо мазнини 40g62%
Наситени мазнини 13g65%
Транс мазнини 5g
Холестерол 108mg36%
Натрий 76mg4%
Общо въглехидрат 22g8%
Диетични фибри 4.8g20%
Захари 7g
Белтъци(Протеини) 27g54%

Витамин А 18%
Витамин C 93%
Желязо 25%
Витамин E 13%
Витамин K 27%
B1(Тиамин) 54%
B2(Рибофлавин) 37%
Витамин B6 58%
Folate 13%
Витамин B12 5%
Фосфор 40%
Магнезии 13%
Zinc 35%
Селен 80%
Мед 47%
Манган 22%

* Процентите от дневните дози са базирани на диета от 2,000cal. Вашата дневна доза може да варира в зависимост от калориините Ви нужди.

Съставки

 600 гр. свинско месо
 2 глави лук
 2 зелени чушки
 1 червена чушка
 1 морков
 1 праз лук
 8 печурки
 2 с.л олио
 черен пипер
 кимион
 босилек
 чесън на прах
 куркума
 сол

Начин на приготвяне

1

Свинското месо (600 г) се нарязва на средно големи кубчета, посолява се и се задушава в горещото олио.

2

Лукът (2 глава) се нарязва на едро, чушките, морковите и празът - на колелца, а гъбите - на полукръгчета.

3

Щом месото омекне, зеленчуците се добавят и задушаването продължава. При необходимост може да се налее малко вода. Към края на готвенето се добавят подправките, ястието се разбърква и се оставя да поври още пет минути.

Задушено свинско месо със зеленчуци и куркума

Споделете!

Коментари