Тренировка в домашни условия

Кой има нужда от фитнес зала? Можете да тренирате от комфорта и удобството на вашия дом, а освен това имате много възможности освен да въртите педалите на стационарно колело или да прекарвате безброй часове на пътеката за бягане.

Използвайте тези съвети, за да започнете рутинни упражнения у дома.

Изберете място

Определете си обичайно място за тренировки. Не избирайте автоматично мазето или гаража си. Ако това не е привлекателно пространство, няма да искате да прекарате много време там. Потърсете място, в която често прекарвате време. Един празен ъгъл или място близо до телевизора, например, може да бъде перфектен.

Само един поглед на мястото за упражнения може да ви вдъхнови да станате и да се движите.

Вземете само това, което ви е необходимо

Не се нуждаете от много скъпи уреди. За по-малко от 100лв., можете да си купите някои основни неща, като постелка за упражнения, надуваема топка, ленти за съпротива (ластици) и няколко гири. Направете свой собствен списък въз основа на това, което искате да направите. Какво оборудване ви трябва според целите ви ?

Направете си комфорт

Какъвто и да е вашият любим начин да се забавлявате, можете да го нагодите така,че да се наслаждавате по време на тренировката. Направете плейлист с песни, които обичате.
Изтеглете аудиокнига, която ви вълнува.

Възползвайте се от мрежата

Нуждаете се от инструктор? Проверете мрежата за онлайн класове по фитнес. Можете да намерите йога, танци, силови тренировки и други, които гледате от вашия таблет или компютър.

Някои от тях са безплатни, други се заплащат. Трети изискват членство и месечна такса.

Направете резервация

Когато тренирате у дома, е лесно да оставите живота да се намеси. Ето защо е особено важно да има определено време за работа. Намерете най-подходящото за вас време (сутрин, преди вечеря, вечер), за да осигурите успеха си. В началото на всяка седмица погледнете календара и мястото на тренировките си в него. Ако предпочитаният от вас интервал няма да работи в даден ден, намерете друго време.

Импровизирайте

След като започнете да се чувствате енергизирани и изгаряте калории, ще бъдете още по-мотивирани да продължите. Когато сте особено притиснати от времето, опитайте следното:

  • Когато почиствате , увеличете максимално стъпките си. Бъдете по-малко ефективни. Направете две изкачвания по стълбите вместо едно. Ще изгорите повече калории.
  • Докато гледате телевизия, ходете на място.

Join 331 other subscribers

Споделете!

Коментари